Sivun näyttöjä yhteensä

3. marraskuuta 2014

"Salainen" luettelo Merivoimien Esikunnasta. Hylyistä Viron rannikolla 3 maaliskuuta 1944

Moi vaan
Yritän laittaa tänne seuraavien päivien aikana muutaman scannatun A4 tulosteen.
Näissä tulosteissa on aikanaan Salaiseksi leimattuja papereita, toisaalta tuohon aikaan melkein kaikki paperit olivat salasia. Näissä on Päämajalta saatu pyyntö Viron rannikon puolella olevista hylyistä.

Näistä fileista löytyy ainakin 61 hylyn sijainti, joko koordinaatteina tai muuten tarkka selostus, tosin viron kielellä.

En ole yhtään varma että saan näitä scannattuja papruja täällä näkymään, mutta samallahan minulla on tilaisuus opiskella tätä itseäni varten. Joten kärsivällisyyttä, jos nämä nyt vaikka ei näy tai toimi kunnolla. Palautettakin saa antaa.

No nyt sitten vaan Viron puolelle kirkkaisiin vesiin tutkimaan onko paikallisilla jo nämä hylyt tiedossa. Todennäköisesti suurin osa on, mutta voipi olla että joku näistä ei välttämättä ole paikallisen väestön tiedossa.
Muuta mielenkiintoista näissä itse kartoissa on Suomen Armeijan sota-aikana käyttämä ruudukko paikanmääritys järjestelmä, Saan usein kyselyitä, että olisiko minulla tietoa miten tuo ruudukko järjestelmä on toiminut. Lisätietoja ruudukko järjestelmätä löydät täälläEi kommentteja:

Lähetä kommentti