Sivun näyttöjä yhteensä

4. tammikuuta 2014

Jäihin uponnut auto Kouvolan Utissa

Haukkajärven mysteeri auto

Syyskuussa 2013 olin luotaamassa uppotukkeja Haukkajärvessä ja sieltä pohjalta löytyi vihjeen perusteella tuollainen auton romu.  Paikka on keskellä järveä halkaisevan vesireitin varrella. Viistokaikukuvissa näkyy / erottuu autonromu, joten kävin sukeltamassa ihan mielenkiinnosta. Vesi oli todella surkea ja näkyvyys alle 1m. Syvyysmittaria minulla ei ollut ja arvioin veden syvyydeksi kait jotain max. 6-8m. Mutta pohjalla oli niin pimeää ettei ilman lamppua näkynyt muutenkaan mitään. Joten jouduin tovin siellä odottelemaa, jotta silmä vähän tottuisi pimeyteen. Hetken kuluttua huomasin auton perävaloista että kyseessä on tuollainen vanha Ford Cortina MK1(tai-2). Auto on ollut siellä tosi kauan ja kääntynyt upotessaan ylösalaisin. Niinhän ne yleensä tuppaa kääntymään.


Auton alla on talvirenkaat ja koska ns. keskellä järveä, on se mielestäni mennyt selkeästi jäitten läpi. Paikka on lisäksi virtapaikka, jossa ei taida koskaan olla oikein kestävää jäätä. Toisessa viistokuvassa näkyy paremmin kun siinä olisi ollut ovi auki ja niinhän siinä on.  Kuskia ei näkynyt enkä älynnyt katsoa onko rekisterikilpeä paikalla.


Toisessa kuvassa alemmassa  erottuu 3 katiskaa!!  (ne sydämen muotoiset) Kalaparvi ja uppotukkeja näkyy kummassakin.
Viistokuvat autosta eivät ole kovin hyviä, mutta näkyyhän se siinä sellaisena mötikkänä. 

Ilmoitin asiasta Ympäristökeskukselle ja tarjosin auton nostoa pinnalle, mutta sähköpostiini vastasikin paikallinen Poliisi, joka ilmoitti että auto kuuluu mahdollisine uhreineen heidän toimivaltaansa. Ja niinhän se tietysti onkin, eipä vaan tullut ensin mieleen ilmoittaa asiasta heille. Noh... ensikerralla sitten.

Auton avonainen ovi? Ovea on melkein mahdoton saada auki jos veden paine painaa sitä samaan aikaan kiinni. Tällainen tilanne syntyy kun auto ajetaan yhtäkkiä veteen, joten ovi on ehkä saatu auki vasta kun auto on täyttynyt jääkylmällä vedellä. Autosta voisi myös löytyä rekisterikilpi, ainakin runkonumero on mahdollista selvittää. Siitä voisi selvitä mikä auto on kyseessä, omistaja ja muuta mielenkiintoista tilannetta selvittämään


Rauno Koivusaari

1.1. 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti